Prostatita: cauze, simptome, diagnostic – prevenție și tratament

Prostatită: cauze, simptome, diagnostic – prevenție și tratament recomandat

Prostatita este o afecțiune inflamatorie a prostatei, o glandă situată în apropierea vezicii urinare la bărbați.

Există patru tipuri de prostatită:

  • Prostatită acută bacteriană,
  • Prostatită cronică bacteriană,
  • Prostatită cronică nonbacteriană,
  • Prostatodinie (sindrom de durere pelvină cronică).

Cauzele prostatitei variază în funcție de tipul de prostatită.

Prostatita acută bacteriană este cauzată de o infecție bacteriană care pătrunde în glanda prostatică, iar prostatita cronică bacteriană apare atunci când o infecție bacteriană persistentă afectează glanda prostatică.
Prostatita cronică nonbacteriană poate fi cauzată de factori autoimuni, iritație a nervilor sau dezechilibre ale sistemului imunitar.
Prostatodinia este caracterizată de durere persistentă în zona pelvină, fără a fi identificată o infecție sau inflamație clară a prostatei.

Simptomele prostatitei pot include durere și disconfort în zona pelvină, dificultăți la urinare, senzație de arsură sau durere la urinare, durere sau disconfort în timpul ejaculării, disfuncție erectilă sau ejaculare dureroasă și dureri lombare sau în partea inferioară a spatelui.

Opțiunile de tratament pentru prostatită depind de tipul și gravitatea afecțiunii

Tratamentul poate include administrarea de antibiotice pentru a trata infecția bacteriană în cazul prostatitei acute bacteriene. În cazul prostatitei cronice bacteriene, tratamentul constă în administrarea de antibiotice pe termen lung. Tratamentul pentru prostatita cronică nonbacteriană și prostatodinie este mai complex și poate implica mai multe strategii. Opțiunile de tratament pot include medicamente antiinflamatoare, relaxante musculare, blocante alfa, terapie fizică și exerciții pelvine, terapie psihologică și trata mentul durerii.

Este important să consulți un medic specialist în urologie pentru evaluarea corectă a simptomelor și recomandarea unui plan de tratament adecvat pentru prostatită.

Tratamentul prostatitei poate fi îmbunătățit prin utilizarea extractului de polen de rapiță, conform studiilor realizate. Este important să urmați instrucțiunile și prescripțiile medicului specialist în urologie pentru a trata prostatita, care pot include administrarea de antibiotice, medicamente antiinflamatoare sau alte opțiuni de tratament. Este recomandat să abordați tratamentul prostatitei sub supravegherea unui specialist medical, care poate adapta tratamentul în funcție de nevoile și condiția individuală a pacientului.

Întrucât prevenția este cel mai bun medicament, iată câteva sfaturi utile:

  1. Mâncarea sănătoasă: peștele gras; legume cu frunze verzi; fructe de pădure; nuci și semințe; leguminoase; ouă; avocado; usturoiul; broccoli; merele; ceaiul verde. (Lista completă o găsiți în articolul: Tratament natural pentru prostată – link aici)
  2. Suplimentele naturale
  3. Activitatea fizică și reducerea stresului
  4. Prevenția

Efectuați controale medicale regulate și discutați cu medicul dumneavoastră despre testele de screening pentru depistarea precoce a cancerului de prostată. Începând cu vârsta de 40 de ani, bărbații ar trebui să facă un test de sânge numit PSA și un examen rectal digital (DRE) pentru a verifica sănătatea prostatei. Dacă aveți simptome precum urinări frecvente, urinare dureroasă sau sânge în urină, consultați imediat un medic. Acestea pot fi semne ale unei probleme de prostată și trebuie investigate cât mai curând posibil.

Remedii pentru o prostată sănătoasă

Suplimentul alimentar Conprosta este conceput pentru a susține sănătatea bărbaților: a prostatei și a tractului urinar. Acesta este obținut din extract de polen de rapiță, care este bogat în este bogat în componente biologic active: proteine, aminoacizi esențiali, enzime, coenzime, lipide, carbohidrați, vitamine și minerale. Acest lucru îl face un ingredient valoros pentru sănătatea prostatei și tractului urinar. Polenul de albine are efecte antiinflamatorii și analgezice și poate fi util în tratarea și ameliorarea afecțiunilor prostatei. Specialiștii au constatat că polenul de albine este la fel de eficient ca și medicamentele antiinflamatorii.

Conprosta conține, de asemenea, minerale esențiale pentru sănătatea prostatei: zincul, care ajută la producerea materialului seminal și a testosteronului, și seleniul, care poate contribui la reducerea riscului de afecțiuni oncologice în organism. Aceste minerale pot ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea fluxului urinar.

Suplimentul alimentar Conprosta poate fi utilizat pentru simptome urologice la bărbați, cum ar fi urinarea frecventă, urinarea nocturnă, urinarea dureroasă sau dificilă și fluxul urinar slab. Este recomandat pentru toți bărbații cu vârsta peste 40 de ani.

În ultimii 30 de ani, pentru peste 60 de milioane de consumatori, Conprosta a contribuit la: menținerea funcției renale, funcționarea normală a prostatei, vitalitatea organismului, buna funcționare a inimii și sănătatea vaselor sanguine și au fost vândute peste 18 miliarde de comprimate Conprosta.

Este important de reținut că suplimentele nu înlocuiesc tratamentul medical și nu sunt menite să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină nicio boală. Înainte de a lua orice supliment alimentar, este recomandat să vă consultați cu un medic pentru a vă asigura că nu există contraindicații sau interacțiuni cu alte medicamente.

Vă prezentăm detaliat:
Studiile clinice privind eficiența terapeutică Conprosta (rezumat).
Conprosta Internațional
Despre Prostată
Tratament natural pentru prostată
Distribuție
Oferte & promoții
Comandă acum!

Informații suplimentare:
Tel. +4 0786 888 827
E-mail: office@conprosta.ro

Conprosta

https://www.conprosta.ro

Vezi toate articolele autorului

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are makes.